Zamówienia na wynos
Tegoroczne wielkanocne menu znajdziecie Państwo w Aktualnościach.
Realizujemy catering „Na wynos”. Jeśli organizujesz przyjęcie możemy Ci w tym pomóc – skorzystaj z naszej oferty;
- Menu wigilijne na wynos – wg oferty występującej sezonowo,
- Menu wielkanocne na wynos – wg oferty występującej sezonowo,
- Menu – sprzedaż naszych firmowych produktów – wg oferty ciągłej.
Już wiemy , że pokochaliście naszą kuchnię i szczerze nas to cieszy. W ciągłej ofercie „na wynos” posiadamy nasze „kultowe wyroby”:
- Szynkę na gorąco w chrupiącym chlebie wg wagi
- Śledź z zielonym pieprzem firmowym uŚnieżków
- Sernik kremowy babuni
- Najwspanialsze, ciepłe drożdżówki i jagodzianki
- Lody Śnieżki
Zamówienia wyłącznie przez biuro@usniezkow.pl. Dla Szynki w chlebie minimum 7 dni przed imprezą – tyle wymaga proces technologiczny. Dla Śledzia firmowego minimum 5 dni przed imprezą – tyle wymaga proces technologiczny .
„uŚnieżków” przypominamy smaki prawdziwych regionalnych i polskich specjałów.
Przygotowane tutaj potrawy doprawiamy ziołami z naszego ogrodu stanowiącymi ważny składnik surowcowy. Dążymy do połączenia darów natury z wykwintnym ich podaniem tworząc smakołyki spełniające najwyższe standardy jakościowe.
Funkcjonujący u nas System ISO 22000:2005 nakłada w oczywisty sposób na nas dodatkowe obowiązki – surowce muszą być oczywiście najwyższej jakości.
Kompozycja oferowanych tu potraw i napojów stanowi ofertę specjałów dających w dzisiejszych czasach możliwość skosztowania tradycyjnych – regionalnych oraz typowo polskich produktów. Są one przygotowywane wg. tradycyjnych, rodzinnych receptur (a teraz także zaczerpniętych ze szczecińskiego Archiwum Państwowego przepisów regionalnych) przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Ceniona przez naszych klientów jakość oferowanych tu produktów ich wyśmienity smak i aromat są efektem zastosowania tradycyjnych receptur, bez wykorzystania środków konserwujących.
Każdy z oferowanych tu smakołyków to pokusa „warta grzechu” i spróbowania.
Każdego Dnia gotujemy dla Was „ na świeżo”
Co to znaczy ?
To znaczy, że można u nas okresowo spotkać dania jak niżej…, ale o to co dziś dla Was przygotowujemy
pytajcie Kelnera dla Was stworzyliśmy Kartę Dnia
PRZYSTAWKI Z GORĄCEJ PATELNI I WIEJSKIEGO SŁOJA
- Borowiki na maśle w śmietanie
- Camembert zapiekany z dodatkiem aromatycznej żurawiny
- Pieczarka zapiekana z boczkiem i serem
- Śledź pod pierzynką z cebuli i Szarej Renety w śmietanie
- Śledź z miodem i ‑śnieżną przykrywką
- Śliwka w chrupiącym boczku
WOŁOWINA Z ZIELONYCH PASTWISK
- Plastry polędwicy z sosem z zielonego pieprzu
- Polędwica wołowa z masłem czosnkowym
- Szaszłyk z marynowanej polędwicy
- Zrazy chłopskie z musztardą, ogórkiem kiszonym, cebulką i boczkiem
ZUPY I POLEWKI Z BABCINEGO KOCIOŁKA
- Barszcz czerwony czysty
- Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym lub grzybowym
- Delikatny krem z selera z bułeczką czosnkową
- Pomidorówka z sierpniowych pomidorów z makaronem
- Rosół Sołtysa z dodatkiem pierożków mięsnych
- Rosół złocisty z kury podwórkowej z ręcznie gniecionym makaronem
- Zupa krem z białych porów na maśle
- Żur na zakwasie
- Żur na zakwasie z jajem i kiełbasą
TROFEA DZIELNYCH I CIERPLIWYCH RYBAKÓW
- Dzwonka z łososia zapiekane w ziołach
- Filet z łososia na parze z masłem czosnkowym
- Filet ze szczupaka pod beszamelem
- Sola na parze z delikatnym szpinakiem
WIEPRZOWINA OD STRYJA BAZYLEGO
- Golonka pieczona glazurowana
- Golonka z wody
- Gołąbki mięsne z sosem pomidorowym
- Karkówka grilowana
- Karkówka na soli
- Kotlet schabowy panierowany ‑Jak chłopu do kosy
- Polędwiczki wieprzowe z grzybami i cebulką
- Szaszłyki z szynki
- Zrazy z szynki zawijane boczkiem
KACZKI I KURY ZE SWOJSKIEJ ZAGRODY
- Filet z kurczaka panierowany w bułce, migdałach lub sezamie
- Filety drobiowe grilowane z ziołami
- Filety z kaczki francuski zapiekane z owocami
- Pierś z indyka pieczona w miodzie z żurawiną
- Roladki drobiowe zapiekane z serem
- Szaszłyk drobiowy
- Wątróbka drobiowa z cebulką w towarzystwie zapiekanego jabłka
PIEROGI I PLACKI BABCI ZIUNI
- Pierogi ruskie
- Pierogi z jagodami leśnymi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi z mięsem i cebulką okraszane boczkiem
- Pierogi z truskawkami
- Placek ziemniaczany z sosem mięsnym i pomidorami
- Placki ziemniaczane ze śmietaną lub cukrem
- Pyzy z mięsem Babci Kazi
WSZELAKIE DODATKI DO DAŃ
- Cebulak drożdżowy
- Cząstki ziemniaków pieczonych ze skórką
- Frytki złociste
- Groszek ptysiowy
- Kasza gryczana na parze
- Kasza jęczmienna pęczak
- Kluski lane z masełkiem
- Kluski śląskie
- Knedle ze śliwką i cynamonem
- Kopytka tradycyjne z wody
- Kopytka zielone jak łąka
- Ziemniak faszerowany
- Ziemniaki gniecione z masłem i śmietanką
- Ziemniaki z wody z pachnącym koprem
- Ziemniaki zapiekane z boczkiem
NALEŚNIKI I MAKARONY NA MĄCE ZOFII MŁYNARZOWEJ
- Makaron z serem i cukrem
- Makaron z sosem mięsno-pomidorowym
- Naleśniki landrynkowe
- Naleśniki panierowane z serem i żurawiną
- Naleśniki z bananami czekoladą i pudrem orzechowym
DARY PÓL I OGRODÓW GOSPODARZA PIETRUCHY
- Brokuł zapiekany z serem, masłem i migdałami
- Buraczki na zimno z cytryną
- Buraczki zasmażane
- Kapusta zasmażana
- Kapustka czerwona zaparzana z dodatkami
- Mizeria z koperkiem i kwaśną śmietanką
- Sałatka z pomidorów i sera z bazylią
- Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i cebulką
- Szparagi z kopczyka z masełkiem
- Warzywa z wody (brokuł, kalafior, marchewka, fasolka, mini cukinia)
NAPITKI Z DOMOWEJ PIWNICZKI I WSIOWE SMAROWIDEŁKA
- Kompot owocowy
- Kwaśne mleko schłodzone
- Masełko czosnkowe w wodzie
- Masełko solone w wodzie
- Mleko prosto od krowy z miodem
- Smalczyk ze skwarkami i jabłuszkiem
- Woda mineralna z cząstkami pietruszki
- Woda mineralna z lodem i cytryną
- Woda różana
- Świeżo wyciśnięty sok z cytrusów
- Świeżo zerwana i parzona mięta
NAPITKI Z GORĄCEGO SAMOWARU
- Czekolada na ciepło z dodatkiem wiejskiego mleka
- Herbatka lipowa z miodem i kwiatostanami lipy
- Herbatka rozgrzewająca z imbirem i cytryną
- Herbatka rozgrzewająca z rumem
- Herbatka różana z wyciągiem z dzikiej róży i płatkami różanymi
- Herbatka z konfiturą wiśniową i alkoholem
- Kawa zbożowa Inka na wiejskim mleku
CIACHA, CIASTKA, CIASTECZKA Z DOMOWEGO PIECA
- Ptysie z kremem karpatkowym
- Ciasto marchewkowe z marcheweczką
- Sernik cytrynowy Pani Władzi
- Szarlotka z cynamonem lodem i bitą śmietaną
- Ciasto malinowe
SŁODKIE PRZYJEMNOŚCI DLA NASZYCH KOCHANYCH GOŚCI
- Gruszka zapiekana w szaliczku na czekoladzie
- Jabłko zapiekane z kruszonką
- Krążki jabłka zapiekane w panierce z cynamonem i cukrem pudrem
- Lody w owocach
- Maliny na ciepło z dodatkiem śmietankowych lodów
Nasze HITY czyli Wasze ulubione potrawy
Poszukujemy w starych mających w sobie moc przepisach. Uprawiamy zioła i naturalne przyprawy.
A potem marynujemy, gotujemy, pieczemy i testujemy potrawy które mają Was zachwycić.
Rozpoznajemy Wasze gusta i wiemy , że jak uŚnieżków to wieś ( polska cudowna wieś), jak polska cudowna wieś to polskie świeże i najlepsze na świecie jedzenie, jak polskie jedzenie to:
Pyszny śledź bałtycki – taki nasz regionalny bez chemii i konserwantów
Aromatyczna szynka na gorąco z dodatkiem chrupiącego chleba
Tak bardzo przez Was ulubione pierożki
A dla dbających o linię i zdrowie cudowne sałaty z poziomkami i szpinak z naszego ogrodu.
A niebawem…
Najlepsze z najlepszych makarony wyrabiane na świeżo z warzywami i łososiem… mmm pycha!